سفارش تبلیغ
صبا ویژن
روایت گر حدیث ما که بدان دلهای شیعیان ما را استوار می دارد، از هزارعابد برتر است . [امام صادق علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :24
بازدید دیروز :1
کل بازدید :11444
تعداد کل یاداشته ها : 10
04/2/20
3:54 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
ارازامیرسالاری[0]
رامرمز مهد تمدن وجاودانگی سرشار از عشقها وبازیهای کودکانه ای که ما ادم بزرگها انجام میدهیم

خبر مایه
بایگانی وبلاگ
 
اردیبهشت 90[5]
رامهرمز

شهرستان رامهرمز در شرق استان خوزستان واقع شده است. از شمال به شهرستان باغملک و شهرستان ایذه و شهرستان مسجد سلیمان، از شرق به شهرستان بهبهان، استان کهگیلویه و بویراحمد، از غرب به شهرستان اهواز، و از جنوب به شهرستان ماهشهر محدود است. بلندی آن از سطح دریا ??? متر، و فاصله هوایی آن تا تهران ??? کیلومتر است. فاصله زمینی رامهرمز تا تهران ?????، تا اهواز???، تا شوشتر ??، تا باغملک حدود 60 و تا ایذه ??? کیلومتر است. آب وهوای رامهرمز گرم است.رامهرمز

رامهرمز نام شهری از بناهای هرمز پادشاه ساسانی در حوالی شوشتر است که در قدیم به آن «سمنگان» می‌گفته‌اند که آن را ساده کرده، «رامز» و منسوب به آن جا را «رامزی» و «رامی» می‌گویند. یاقوت حموی می گوید که رامهرمز متشکل از دو کلمه رام (به پارسی یعنی مقصود) و هرمز (نام یکی از خسروان ساسانی) بوده است. برخی می گویند رامهرمز نامی کوتاه شده از رامهرمزاردشیر بوده و این شهری است نام دار در خوزستان و عامه مردم خوزستان این شهر را رامزی گویند. برخی نیز گفته اند به دلیل بنا شدن شهر رامهرمز در دوره هرمز ساسانی نام این شهر رامهرمز شده است. در جغرافیای تاریخی قدمت خوزستان را بیش از 6000 سال می دانند و پیدایش قدیمی ترین تمدن بشری در شوش مشخص گردیده و در دوران هخامنشیان و اشکانیان و ساسانیان نه تنها بر عظمت منطقه افزوده گشت بلکه شهرهایی نیز در آن دوران ایجاد شده که بدون شک رامهرمز یکی از آن شهرهابوده است. ویرانه های «اسک» بین راه رامهرمز و ارجان در راه بهبهان و ویرانه های «طاق نصرت» به جای مانده از دوره ساسانی در شهر رامهرمز، گذشته پرشکوه تاریخی آن را نشان می دهد. در قرن 4 هـ . ق رامهرمز به سبب کرم ابریشمی که در آن به عمل می آمد و به دیگر نقاط صادر می شد شهرت جهانی داشت. شهرستان رامهرمز در سال های اخیر مجددا اهمیت گذشته خود را به دست آورده و رو به توسعه و ترقی نهاده و امروزه از شهرستان های مهم استان خوزستان به شمار می رود.

ابن بلخی مولف فارسنامه، ضمن شرح حال هرمز ساسانی، می نویسد: واندر آن مدت که زیست، بسیار آثار خوب پدید آورد و از جمله آثار او رامهرمز خوزستان و دسکره که در راه بغداد است و دیوار آن بر جای است، او بنا کرد.

اقتصاد رامهرمز براساس زراعت، دام‌داری، باغ‌داری و کارگری بنا نهاده شده است. کشاورزی در این شهرستان به صورت سنتی انجام می گیرد و کشاورزی مدرن و مکانیزه در هیچ جای این شهرستان مشهود نیست. نوع کشت بیش تر آبی بوده و کشت دیم فقط به گندم و جو اختصاص یافته است. منابع آب کشاورزی، رودخانه و چشمه و در بعضی از روستاها چاه‌های عمیق و نیمه عمیق‌هستند. ازعمده تولیدات کشاورزی این شهرستان می توان گندم، جو، یونجه، خرما و تره باررا نام برد. دام‌داری نیز در این شهرستان به صورت سنتی در کنار کار و کشاورزی انجام می‌گیرد. مناطق شمالی، خاوری و جنوب خاوری این شهرستان مناسب ترین مراتع برای چرای دام های این شهرستان هستند. از جمله چراگاه «چهل پلکانی» در شمال رامهرمز که ایلات و عشایر کوچ رو در فصل پاییز و زمستان به این منطقه وارد می شوند قابل ذکر است. فراورده های دامی و گوشت رامهرمز از جمله صادرات این شهرستان به منطقه به شمار می رود.

 آثار تاریخی

طاق نصرت ساسانی: طاق نصرت ساسانی در مدخل شهر رامهرمز قرار دارد. این بنا مربوط به دوره ساسانی و یا اوایل اسلام است و بارها تعمیر شده.

آرامگاه هرمز، پادشاه ساسانی: آرامگاه هرمز ساسانی در کنار یکی از خیابانهای اصلی شهر رامهرمز در باغ برده شور واقع است.

تل برمی: قلعه دا و دختر(مادر و دختر) در شمال شهر رامهرمز در دامنه‌های میانی کوه گچی بر روی تپه‌ای قرار دارد. شکل دایره مانند هر دو واحد قلعه معماری قلعه سازی رومی را می رساند، و همانند آثار باقیمانده قلعه‌های رومی جنوب مدیترانه است. این قلعه احتمالاً دژِی از دوره ساسانی است ...

قدمگاه امام زاده عباس: قدمگاه امام زاده عباس یا پیر قفه در تل برمی قرار دارد. زنان محلی کودکان مبتلا به سیاه سرفه را به این قدمگاه می برند تا درمان یابند.

امام زاده سیدحسین زاهدون درروستای دهیور -بقعه متبرکه اوریا در قبرستان روستای دهیور- امام زاده هفت تن در مرکز شهر، قدمگاههای امام رضا، قبرستان و بقعه معروف به سید محمد دولتمندان، قدمگاه امام جعفر، دخمه و  شبستان معروف به صاحب الزمان، و میر عبدا... در روستای آخوند.

 صنایع و معادن

در مرکز شهرستان رامهرمز کارخانه‌های تولید قیر سازی، آجر و آهک پزی و تولید گچ وجود دارد که به صورت بخش خصوصی دایر شده است. معادن گچ در شمال رامهرمز در ابتدای راه رامهرمز به ایذه قراردارد که به طریقه مکانیکی مورد بهره برداری قرار می گیرد.

 مشخصات جغرافیایی

شهرستان رامهرمز با 4257 کیلومتر مربع مساحت در خاور استان خوزستان واقع شده که از شمال به شهرستان های ایذه و مسجد سلیمان، ‌از خاور به استان کهکیلویه و بویراحمدی، از باختر به شهرستان اهواز و از جنوب به شهرستان بندر ماهشهر محدود است. مرکز آن شهر رامهرمز است که با 3/7 کیلومتر مربع مساحت در 100 کیلومتری خاور اهواز بین 31 درجه و 16 دقیقه ی پهنای شمالی و 49 درجه و 37 دقیقه ی درازای خاوری نسبت به نصف‌النهار گرینویچ قرار دارد و بلندی آن از سطح دریا 160 متراست. آب و هوای رامهرمز گرم بوده و رودخانه جراحی از خاور رامهرمز می گذرد. رامهرمز بر سر چهارراهی قرار گرفته است.

راه آسفالته به سوی جنوب خاوری به درازای 90 کیلومتر تا بهبهان

راه آسفالته به سوی شمال خاوری به درازای 57 کیلومتر تا باغملک (جانکی)

راه آسفالته اصلی به سوی جنوب باختر تا راه اصلی آسفالته اهواز – بندر ماهشهر به درازای 39 کیلومتر

راه اصلی به سوی شمال باختری به درازای 15 کیلومتر

فاصله هوایی شهرستان رامهرمز تا تهران 552 کیلومتر است